Illes Balears
Illes Balears

Quatre dies amb el relator especial de les NU per a la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició

Amnistia Internacional a les Illes Balears ha estat amb relator especial de les NU per la per a la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició.

Els passats dies 9 a 12 de març, el relator de les NU per la per a la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició va visitar Mallorca, convidat pel Govern Balear. 

Durant aquests quatre dies ha participat en diferents actes, entre d’altres la visita a l’Oficina d’Atenció Directa a les víctimes del cop d’estat, la Guerra Civil i la repressió franquista de les Illes Balears; acte de retorn dels restes de quatre víctimes del cop d’Estat, la Guerra Civil i la represió franquista als seus familiars, al Mur de la Memória del cementiri de Palma; visita al cementiri de Son Coletes per tal de veure les tasques d’exhumació a les fosses i diferents reunions amb familiars de les víctimes i amb la Comissió de Fosses i de la Comissió de Memòria Democràtica de les Illes Balears.

Ampla presència d’Amnistia Internacional a tots els actes

Tots aquests actes varen comptar amb la participació de membres d’Amnistia Internacional a les Illes Balears, convidats pel Govern Balear, així com també de l’Associació Memòria de Mallorca, de les Comissions de Fosses i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, de representants de la Universitat de les Illes Balears (UIB). 

En concret, Amnistia Internacional a les Illes Balears va participar a l’acte amb la representació de Xavier Ramis, president; de Miguel Ángel Mayorga i Juan Manuel López Nadal, antics presidents d’AIIB i membres de l’equip de Memòria Democràtica d’AIIB, i de Catalina Moragues, també del mateix equip i assessora jurídica del Govern Balear pel IV Pla de fosses. També hi va assistir Margalida Capellà, que va ser la primera coordinadora general d’AIIB, en representació de la UIB.

Fent clic aquí trobareu un vídeo fet pel nostre company Miquel Ángel.