Illes Balears
Illes Balears

El pròxim divendres, Amnistia Internacional estarà present a les manifestacions que es celebraran a moltes ciutats espanyoles, entre d’elles a la de Palma.

Aquest divendres, dia 28, a les 18:00 h, sortirà la de Palma des de Es Born

Com cada 28 de juny, organitzada per «Ben amics» y convocada també per altres entitats socials, entre les quals també hi és Amnistia Internacional, aquest pròxim divendres, a les 18:00 h, tornarà a tenir lloc una nova manifestació de l’orgull.

El recorregut serà: passeig del Born, plaça Tortugas, carrer Unió, plaça del Mercat, carrer de la Riera, La Rambla, carrer Baró de Pinopar, avinguda Alemanya, avinguda Comte Sallent, avinguda del Gran i General Consell i plaça de España (parc de Ses Estacions). Enguany el lema elegit per «Ben amics» és: «El nostre Orgull, la educació que transforma».

Amnistia Internacional denuncia que augmenta la pressió perquè es retallin els drets LGBTI a totes les regions del món

En 2023, els asetjaments a persones LGTBI varen augmentar un 22% respecte de 2019, passant del 37% de les persones enquestades, al 55%, segons una enquesta realitzada per l’Agència Europea de Drets Fonamentals. A més les persones que varen manifestar haver estat objecte de violencia física o sexual, van passar de l’11% al 14%, en el mateix pèriode.

En 2024, fins a 62 estats membres de l’ONU criminalitzen els actes sexuals consentits entre persones del mateix sexe i almenys 59 tenen lleis, normes i reglaments que prohibeixen determinades formes dexpressió relacionades amb qüestions de diversitat sexual i de gènere.

Hongria, Rússia, Geòrgia i Turquia són alguns dels països que en el nostre entorn més proper coarten d’alguna manera la llibertat de ser i d’expressar-se de les persones LGTBI. A Amèrica, Àfrica i Asia, diferents països també han impulsat o mantenen mesures en contra de la llibertat sexual, especialment dins el col·lectiu LGTBI.

El lema d’Amnistia Internacional per a totes les manifestacions en las que participi serà «Orgull de ser»

Per tot això, per seguir lluitant pels drets de les persones LGTBI i per fer front als retrocesos dels seus drets, que impulsen les derives reaccionàries a tot el món, un any més Amnistia Internacional estarà present a les manifestacions que es celebraran a moltes ciutats espanyoles, com les de Madrid, València, LLeó, Vigo, Còrdova i moltes altres, a més de la de Palma. El lema d’Amnistia Internacional per a totes les manifestacions en las que participi serà «Orgull de ser».

Acudiu totes el divendres, a les 18 h al Born de Palma. Vos hi esperam!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *