Catalunya
Catalunya

Insultar el rei no és delicte: rock, folk i drets humans!

harlem 3harlem 2harlem 4

Una crònica del Grup de Barcelona/L’Hospitalet d’AI Diumenge 31 de maig, el Grup de Barcelona – L’Hospitalet d’Amnistia Internacional va organitzar un concert solidari a la Sala Harlem Jazz Club de Barcelona per visibilitzar les restriccions existents a la llibertat d’expressió a Espanya i a tot el món. En llocs com Bahrain, per exemple, insultar […]

Una crònica del Grup de Barcelona/L’Hospitalet d’AI

Diumenge 31 de maig, el Grup de Barcelona – L’Hospitalet d’Amnistia Internacional va organitzar un concert solidari a la Sala Harlem Jazz Club de Barcelona per visibilitzar les restriccions existents a la llibertat d’expressió a Espanya i a tot el món. En llocs com Bahrain, per exemple, insultar el rei, la bandera o les institucions pot portar-te a passar fins a set d’anys de presó.

Aquest és el cas d’un grup de 13 activistes opositors empresonats des del 2011 a Bahrain després de les revoltes de la Primavera Àrab per participar en manifestacions prodemocràcia.

Música i drets humans!

En el concert de Barcelona hi van actuar All Shades of Wrong, Shanendogs i Peter Loveday i tots ells van oferir la seva col·laboració desinteressada i en defensa dels drets humans, en una nit en la qual es van recollir centenars de signatures de suport per demanar l’alliberament d’Abdulhadi Al-Khawaja i per a la resta de presos de consciència de Bahrain.

Els fons aconseguits amb les entrades del concert i la venda de marxandatge seran destinats íntegrament a finançar l’activitat del Grup de Barcelona – L’Hospitalet en la seva lluita pels drets humans arreu del món.

És la segona edició d’aquesta iniciativa musical, que en alguns moments va haver de penjar el cartell d’aforament complet (gràcies a totes les persones que us hi vau apropar!), i en què van participar nombrosos activistes que van veure recompensats els seus esforços amb una magnifica nit de bona música i de compromis amb els drets humans.

Volem agrair a All Shades of Wrong, Shanendogs i Peter Loveday; a la Sala Harlem Jazz Club i al Portal Entradium per la seva implicació i suport a l’acte. Gràcies!