Catalunya
Catalunya

Dotze activistes de drets humans exemplars als qui seguir el 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per als qui defensen els drets humans, les xarxes socials són un mitjà per fer sentir la seva veu. Instagram, Twitter, Facebook i YouTube són cada vegada més populars quan es tracta d’activisme en el món, ja que ofereixen un espai en el qual la gent es reuneix, intercanvia idees, aprèn mútuament, s’organitza i expressa […]

Per als qui defensen els drets humans, les xarxes socials són un mitjà per fer sentir la seva veu. Instagram, Twitter, Facebook i YouTube són cada vegada més populars quan es tracta d’activisme en el món, ja que ofereixen un espai en el qual la gent es reuneix, intercanvia idees, aprèn mútuament, s’organitza i expressa la seva opinió. Si vols estar al tant de l’activisme més inspirador en el terreny, t’oferim a continuació alguns comptes a les que val la pena seguir el 2018 …

Activistes de Nova York

Des que va arribar al poder el president Trump, Nova York s’ha convertit en un dels principals escenaris de les protestes contra el que es considera un retrocés en matèria de drets humans. Activists of New York, un “projecte de fotografia documental sobre activisme, protestes i moviments de justícia social a Nova York”. Cindy Trinh, advocada convertida en fotògrafa, és l’autora intel·lectual del projecte. “Veus el que està passant en les notícies i veiem la resposta a aquests tràgics successos que estan passant, així que volia documentar el que estan fent els i les activistes com a resposta”. La fotografia és preciosa i el missatge, potent. A més, ¡Cindy ha fotografiat la Conferència de Drets Humans d’Amnistia Internacional als Estats Units!
Instagram: @activistnyc

Befeqadu Hailu

Befeqadu és un escriptor guardonat, activista i blocaire etíop que està empresonat només per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió. Juntament amb altres membres del col·lectiu de blocaires Zone 9, va ser detingut arbitràriament i acusat de terrorisme el 2014 pel seu activisme dins i fora d’Internet i per la seva lluita pels drets humans a Etiòpia. Tot i que ja està en llibertat, segueix enjudiciat pel càrrec de “incitar a la violència mitjançant textos”.
Twitter: @befeqe
Bloc: www.befeqe.blogspot.com

Behrouz Boochani

El periodista, cineasta i activista de drets humans kurd fa servir les xarxes socials per protestar per la seva detenció a mans de les autoritats australianes a l’illa de Manus, territori remot de Papua Nova Guinea utilitzat per recloure persones refugiades. Behrouz documenta amb valentia la seva terrible experiència per a diversos mitjans de comunicació, escrivint un punyent diari sobre la realitat del que suposa estar detingut a l’illa de Manus i defensant els seus propis drets i els de les altres persones. També és codirector de la pel·lícula Chauka Please Tell Us the Time, filmada íntegrament amb la càmera del seu telèfon dins del centre de detenció per a persones refugiades.
Facebook: @ BehrouzBoochaniJournalist /
Twitter: @BehrouzBoochani

Charlie Dark

Charlie, DJ i poeta, és de Londres, Regne Unit. El 2007 va fundar l’exitós Run Dem Crew, un club de corredors diferent: és una organització polifacètica dedicada a canviar i donar poder a la següent generació que treballa amb persones joves de tot Londres oferint orientació, assessorament i oportunitats per explorar la ciutat en un entorn segur i inclusiu. Charlie forma part també del Amnesty Collective: un grup divers de joves artistes, activistes i persones influents en xarxes que fan servir les seves plataformes per parlar de les coses que els importen.
Instagram: @daddydarkrdc

Franchesca Leigh, àlies Chescaleigh

Franchesca Ramsey és humorista, activista i actriu. “Per una activista negra, per a una activista de tots els sectors socials, Internet s’ha convertit en aquesta mena de lloc de trobada on podem intercanviar idees, on podem aprendre els uns dels altres, on podem inspirar-nos sobre noves formes de fer canvis dins de les nostres pròpies comunitats i llars. És una època apassionant per a tothom que ens dediquem a l’activisme “.
Instagram: @chescaleigh
Twitter: @chescaleigh

Hend Amry

La nord-americana líbia Hend Amry és aguda, perspicaç i divertida quan es tracta de tuitejar. Encara que no li agrada considerar-se una “activista”, no té por de qüestionar coses com el racisme, la islamofòbia o la desigualtat, tuitejant respostes divertides amb un toc únic. Hend demostra que totes les persones tenim la capacitat de contribuir al canvi.
Tumblr: http://libyaliberty.tumblr.com/
Twitter: @LibyaLiberty

Kat Blaque

Kat Blaque és una youtuber, il·lustradora, animadora i escriptora feminista. “Sóc dona, sóc negra, tinc corbes i sóc trans. Hi ha moltíssimes coses de les que he de ocupar-me. Quan parlo d’elles, parlo literalment de com visc jo aquestes confluències “, diu. Com feminista negra i dona, Kat rep sovint un torrent d’assetjament en línia, però és audaç i intrèpida en les seves respostes … i els seus incondicionals l’adoren per això.
Instagram: @kat_blaque
YouTube: Kat Blaque

Mai Khoi

La”Lady Gaga de Vietnam”. És una activista musical que parla obertament sobre sexualitat, drets LGBTI i violència contra les dones, i les autoritats del Vietnam la persegueixen i assetgen per exercir pacíficament el seu dret a expressar públicament la seva opinió. La van desallotjar del seu habitatge sense permetre-recollir les seves pertinences i l’han assetjat i detingut arbitràriament. . “Aquí no hi ha una veritable llibertat d’expressió, no en cap sentit real, de cap manera”, diu. “No pots cantar i tocar la guitarra al carrer ni organitzar un concert privat a casa teva sense haver de demanar permís primer”. En 2016 va ser notícia internacional a convertir-se en la primera celebritat vietnamita que es presentava com a candidata independent a l’Assemblea Nacional, controlada pel Partit Comunista, però la seva sol·licitud va ser rebutjada.
Facebook: @ mai.khoi.official /
Twitter: @themaikhoi
Lloc web: https://mai-khoi.com/mai-khoi

Nancy Herz

Nancy és una jove noruega a la qual li importen els drets humans. En 2016 va escriure un article titulat “Som les dones àrabs que no tenen vergonya i ara comença la nostra època”, amb el qual va començar un moviment de dones que reivindicava la paraula ” sense vergonya “. En 2017, juntament amb Sofia Nesrine Srour i Amina Bile, va escriure el llibre Shameless (Sense vergonya), que contenia històries de nenes que havien viscut l’experiència de ser avergonyides per no ajustar-se a les normes de gènere.
Instagram: @nancherz

Noan Sereiboth

Noan Sereiboth és un blocaire polític i part integrant de l’activa joventut política de Cambodja. És un membre destacat i col·laborador habitual de Politikoffee, lloc web -ara suspendido- que fomenta entre la joventut el debat sobre l’actualitat política i social. A causa del clima polític de repressió de Cambodja, Politikoffee decidir suspendre les seves activitats el 27 de novembre de 2017. Sereiboth té una forta presència a les xarxes socials de Twitter i Facebook, on publica la seva opinió sobre l’actualitat política a Cambodja; realment val la pena fer-li un cop d’ull. Un tuit d’Politikoffee a Any Nou va suscitar l’esperança que reprengués les seves activitats al març, en un any crucial per al futur de Cambodja.
Twitter: @noansereiboth

Sakris Kupila

Sakris era adolescent quan va prendre consciència que el gènere que se li havia assignat en néixer no expressava qui era ell. Des d’aquest moment ha fet front a nombrosos desafiaments a Finlàndia. Primer, li van haver de diagnosticar un “trastorn mental” per poder canviar el seu nom. Posteriorment va saber que, perquè li reconeguessin legalment el seu gènere, l’havien esterilitzar. “Vaig sentir com si em classifiquessin en una categoria inferior a la d’humà basant-se en la meva identitat de gènere. Em vaig sentir fastiguejat. “Malgrat afrontar intimidació i amenaces, Sakris està fent campanya amb valentia per un sistema més just per a les persones transgènere a Finlàndia, perquè cap més hagi de passar per això.
Instagram: @sakriskupila
Twitter: @sakriskupila

Amnistia Internacional

I finalment, i no per això menys important, segueix-nos a nosaltres! Publicarem al llarg de l’any munts d’històries que inspiren de persones que fan una feina increïble i defensen els drets humans. A més, estem fent campanya globalment pels drets humans des de 1961. Treballem per protegir les dones, els homes, els nens i les nenes sempre que se’ls nega la justica, la llibertat, la veritat i la dignitat. I l’única raó per la qual podem fer tot el gran treball que fem ets tu. No t’oblidis de seguir-nos aquest any!
Facebook: amnestyglobal
Instagram: @AmnistiaOnline
Twitter: @AmnistiaOnline