Catalunya
Catalunya

Text: Alícia Artiaga, responsable d’Administració i Finances d’AIC Dimecres 17 de gener de 2020, 19:30h – Centre Cívic Can Batista -Va, gent, comencem, que és tard i vol ploure! – diu la Gisela, exercint la recent estrenada tasca de Coordinació del grup. -Falta el Ferran, que m’ha dit que arriba un pèl més tard – […]

Text: Alícia Artiaga, responsable d’Administració i Finances d’AIC

Dimecres 17 de gener de 2020, 19:30h – Centre Cívic Can Batista

-Va, gent, comencem, que és tard i vol ploure! – diu la Gisela, exercint la recent estrenada tasca de Coordinació del grup.
-Falta el Ferran, que m’ha dit que arriba un pèl més tard – apunta l’Eva.
-Som-hi, però, que si no sortirem a les mil, com sempre ens acaba passant – insisteix l’Arnau.

-En aquesta primera reunió de l’any -continua la Gisela- ens toca parlar sobre què volem fer aquest 2020. De fet, des de l’oficina d’AIC ja ens han enviat la plantilla de planificació i pressupost d’enguany.
-Buffffff, quin pal! -exclama la Noemí.
-Ara hem de fer això? Però si no serveix de res… -es queixa l’Ernest.
-Bé, -li respon la Mireia des del paper de Tresorera– també és culpa nostra, oi, que no ens ho tornem a mirar. Potser si ho tinguéssim més present ens ajudaria a organitzar-nos durant l’any i no anar rotllo acció-reacció com sempre fem…

-Ei, perdoneu, perdoneu. No he pogut arribar abans… – interromp el Ferran, tot atabalat mentre es treu l’abric.
-Gisela, deixa’m la plantilla que aniré anotant -demana la Mireia-. He portat també el que vam fer l’any passat, que sempre ens servirà de guia.
-Mira que ets organitzada, eh! – la Noemí la burxa- Si ho hagués de fer jo….

La Mireia apunta:
-De costos fixos nosaltres només tenim el tema de les comissions del compte, així que això ho resolem ràpid.
-Bé, doncs, i que ens proposen des de l’oficina sobre campanyes? -pregunta l’Arnau tot encuriosit.
-Doncs mira – llegeix la Gisela al document que han rebut – una de les campanyes potents, de cara a l’abril maig és sobre Criminalització de les ONG a Europa. Què guai, no??
-Ostres, aquest tema enganxa! -referma l’Eva .
-Aquí l’hem de fer grossa! -s’engresca la Noemí- Si cal podem mirar si els de l’Escola de Música s’animen a col·laborar amb nosaltres. Jo hi conec gent… Miro de parlar-hi. Així segur que aconseguim més ressò!
-Això, fem una acció potent a la Plaça Major, que cridi l’atenció de la gent- l’Arnau ja comença a donar-hi voltes- I quan la Noemí tingui clar això de la música -reprèn l’Arnau- jo acabo de pensar què i com ho fem.
-T’apunto com a encarregat d’això, doncs?? – pregunta la Mireia
-Sí, sí. Us vaig dient en les properes reunions.
-Però aleshores per a aquesta acció necessitem una mica més de pressupost, Mireia, que segur calen més materials o pancartes- completa l’Eva.
– Vinga – respon la Mireia.

-Recordem que a finals de juny tenim el Sopar Solidari– comenta la Gisela.
-L’any passat va anar força bé, però igual aquest any aconseguim superar-ho i tot -s’anima l’Ernest.
– Si aconseguíssim que algú faci una xerradeta, jo crec que ho arrodonim. Va, jo me n’encarrego -es compromet el Ferran.
-Molt bé! – s’alegra la Mireia – Doncs anoto les xifres de l’any passat de moment, i que el Ferran és el referent sobre l’organització del sopar. Vinga, què més?

-Ah! I ens reserven un espai a la Fira d’Entitats a la tardor -recorda la Gisela- Ja sabeu que sempre compten amb nosaltres. Podríem fer alguna cosa potent, aquí, no?
-Enguany l’eix temàtic serà la crisi climàtica -apunta l’Eva.
-Doncs està clar que hi podem encabir la nostra campanya -la Mireia ja s’hi posa anotant-hi també la xifra a la columna de pressupost.
-Ui, sí, i he sentit que volen fer un festival de curmetratges o similar… -afegeix l’Arnau – Segur que l’enfocament de drets humans d’Amnistia els encaixa.
-Va, qui lliga caps amb ells?? -pregunta la Gisela.
-Jo me n’encarrego -respon la Noemí.

– Mireia, apunta que jo em comprometo a anar a l’Assemblea General Federal a Donostia -manifesta l’Arnau- Va, i qui va al Consejo General Federal? És important que participem en aquests espais, gent. Igual que a les intergrups, ens hi hem de fer presents, que ens escoltin. Que després ens queixem però quan és l’hora de debatre i proposar ens escaquegem…
-Quan has dit que era la primera intergrups? Al febrer? Aquest hi puc anar la Gisela i jo, si voleu -diu l’Eva- Ernest podràs anar a tu al del darrer trimestre?
-En principi, sí… tot i que aquest no té data encara, oi? – respon l’Ernest
-A mi em mola més anar al Fòrum. Compteu amb mi -apunta la Mireia- Vaig anotant tot això a la plantilla de planificació. L’import d’AGF ja ens ve donat i de les altres trobades, només ens cal comptar el que ens costa el transport, que no és gaire. Miro quant va ser l’any passat i ho anoto
-Per cert -intervé el Ferran- m’ha semblat veure que proposen un taller sobre Instagram? Jo vull anar-hi, que ara tot gira al voltant d’insta i hem d’estar al lloro.
-Apuntat -confirma la Mireia.

-Ei, no em direu que enguany no pensem fer res sobre drets de les dones, oi? Amb la feinada que queda per fer -es queixa l’Eva- I això no vol dir només anar a la mani del 8 de març. Vull dir, que a la mani hi anirem segur, però hem de fer alguna cosa més visual, no?
-Podem intentar fer un mural al voltant del 25 de novembre amb alguna de les escoles amb qui col·laborem. D’aquí a novembre segur que tenim temps de preparar-ho. I a més per a les escoles també són temes interessants per treballar i podem trobar materials – comenta la Gisela, començant a barrinar – Aquesta porta l’obro jo!

-Jo vaig apuntant-ho tot, eh – fa la Mireia tota engrescada- Així doncs, participem a la manifestació del 8 de març, acció potent a la Plaça Major per Criminalització ONG a Europa, Sopar Solidari, participació a la Fira d’Entitats amb el tema del canvi climàtic, mural amb escoles pel 25 de novembre… I participar a les reunions, trobades i companyia de la casa. Em deixo res?
-Sí…. no podem faltar a la nostra cita anual del 10 de desembre. Ja sabeu que els de l’Ateneu sempre ens hi encabeixen i participen. Encara que sigui amb una acció més senzilla, però alguna cosa farem.

-Molt bé, doncs ja ho tenim això! Ens ha quedat rodó!
-Ostres, doncs ara que ho veig tot aquí ordenadet, fa patxoca, no creieu?? – remarca la Noemí
-I tant, està clar que al 2020 ho petarem!! -diu l’Ernest.
-No ho dubtis! -conclou la Gisela.