Catalunya
Catalunya

Dos mesos i mig. Ja són dos mesos i mig d’estat d’alarma i una situació de confinament a casa, tot i l’inici gradual de la desescalada. I com és normal, a vegades ens costa saber amb què entretenir-nos. Tot i això, durant aquestes setmanes, hem tret el nostre costat creatiu i hem vist les xarxes […]

Dos mesos i mig. Ja són dos mesos i mig d’estat d’alarma i una situació de confinament a casa, tot i l’inici gradual de la desescalada. I com és normal, a vegades ens costa saber amb què entretenir-nos. Tot i això, durant aquestes setmanes, hem tret el nostre costat creatiu i hem vist les xarxes socials omplir-se d’il·lustracions, poemes i fins i tot de nous “cocinitas“.

Grup d’Amnistia Internacional Barcelona
Edició: Ariadna Guiu Vila

Challenge rere challenge a les xarxes socials hem pogut explotar totes aquelles coses que en el nostre dia a dia, possiblement, mai no teníem temps per fer. I com que són tants els reptes que han sortit, Amnistia Internacional Barcelona no ha volgut ser menys.

Hem decidit barrejar música amb drets humans: quina gran combinació! Fem que la gent pensi i pensi per omplir la plantilla que hem creat (i que podeu trobar als stories destacats del nostre perfil d’Instagram: @amnistiabarcelona). Les categories proposades han estat: refugiats, canvi climàtic, dones, LGBTI i drets humans (en general).

Recordeu que les cançons poden ser en l’idioma que vulgueu, l’important es coneixen de noves, distreure’ns (que ara els dies ja passen factura) i aprendre d’una manera molt atractiva sobre drets humans.

Així volem connectar amb la gent, fer-los veure que importants són els drets humans i defensar-los. No perquè ho diguem nosaltres des d’Amnistia Internacional, sinó perquè és el seu cantant o artista preferit el mateix qui els defensa.

Paral·lelament, també tenim un altre repte a les nostres xarxes. Allà podreu gaudir de cançons com Obriu les portes, del grup Txarango, Love is Love, d’Starley i Sanadoras Voluntarias, de Macaco. I totes versionades per diferents membres del grup d’Amnistia Barcelona. Una de les versions més íntimes és la que van fer els nostres activistes Pablo i Marga amb el tema Al alba d’Aute, que tracta sobre la pena de mort. Aquesta versió i totes les altres les trobareu al nostre feed a @amnistiabarcelona.

Seguint amb el fil musical, des d’Amnistia Internacional Argentina (@amnistiaar) també s’està duent a terme un mundial de cançons sobre temes que són representatius pels drets humans. Entre alguns dels que participen hi ha Respect, Born in the USA i Paren de matarnos.

Els seguidors del seu compte tenen l’última paraula i poden votar en aquesta taula a través dels stories d’aquesta xarxa social.

Com aquests challenges ens ensenyen, la música és un dels vehicles més potents per donar a conèixer un missatge. I sobretot, per fer que aquest sigui escoltat. Per tant, us animem a tots a participar! A posar un ritme de drets humans a aquests dies tan complexos.