Catalunya
Catalunya

Per la situació generada per la pandèmia, aquests darrers mesos moltes persones hem passat més temps a casa del que estàvem acostumades. És així com han sorgit noves dinàmiques socials i com hem hagut de buscar noves maneres de comunicar-nos i no perdre el contacte amb els nostres éssers estimats. Des del grup d’Amnistia Internacional […]

Per la situació generada per la pandèmia, aquests darrers mesos moltes persones hem passat més temps a casa del que estàvem acostumades. És així com han sorgit noves dinàmiques socials i com hem hagut de buscar noves maneres de comunicar-nos i no perdre el contacte amb els nostres éssers estimats.

Des del grup d’Amnistia Internacional Barcelona hem sentit que també era un bon moment per fer-vos arribar la campanya “Canvi de xip” amb un format alternatiu, més fresc i adaptat a la situació actual.

La campanya Canvi de Xip busca promoure una Amnistia Internacional més inclusiva i igualitària, promovent canvis en la nostra manera d’organitzar-nos i comunicar-nos que ens permetin superar qualsevol actitud o comportament de caràcter sexista o excloent. I com podria explicar-se millor que veient com ens afecten aquestes actituds (sovint involuntàries i sense mala fe) en una activitat tan comuna com és una reunió del grup de Barcelona per organitzar un esdeveniment d’Amnistia?

En el vídeo Canvi de Xip hi apareixen conceptes com l’equifonia, el llenguatge inclusiu i el mansplaining, i com influeixen en la nostra manera de comunicar-nos i què podem fer per superar-los. També coneixereu algunes dades extretes del reportatge “Mujeres contra el coronavirus, que us animem a llegir.

Per a nosaltres gravar aquest vídeo va suposar un acte d’aprenentatge més enllà de la teoria que ens mostra la campanya. Fent-lo, vam detectar algunes actituds que teníem de manera natural i que justament contradeien el que “Canvi de Xip” ens mostrava. És per aquesta raó que estem molt contentes d’haver realitzat aquest projecte i de poder compartir-lo ara amb vosaltres.