Catalunya
Catalunya

Aquest 8M vine a la mani amb nosaltres!

Des d’Amnistia Internacional Catalunya hem engegat un nou grup d’activistes joves: el Grup de Guerrilla. Es tracta d’una iniciativa que pretén ser d’utilitat per totes aquelles persones joves que, a causa de la feina i/o els estudis, no podeu destinar tot el temps que voldríeu a l’activisme. Així, aquest grup ofereix la possibilitat d’incorporar tots […]

Des d’Amnistia Internacional Catalunya hem engegat un nou grup d’activistes joves: el Grup de Guerrilla.

Es tracta d’una iniciativa que pretén ser d’utilitat per totes aquelles persones joves que, a causa de la feina i/o els estudis, no podeu destinar tot el temps que voldríeu a l’activisme. Així, aquest grup ofereix la possibilitat d’incorporar tots aquells joves que tingueu inquietuds i ganes de mobilitzar-vos de manera puntual però que no pugueu assumir el compromís de fer reunions amb regularitat i evitant que l’activisme es converteixi en una càrrega o un impediment per a la resta d’activitats que dueu a terme en el vostre dia a dia.

Text: Àrea d’Activisme

D’aquesta manera, totes aquelles persones que ho vulgueu podeu sumar-vos al canal públic del Grup de Guerrilla a Telegram. Formar part d’aquest canal no compromet absolutament a res. Allà hi anirem publicant diverses informacions i proposarem una sèrie d’accions concretes. Si formeu part d’aquest canal podreu estar al dia de totes les coses que anem fent.

Per a cada acció que proposem obrirem un nou grup privat de Telegram des d’on acabarem d’ultimar i organitzar els detalls de cada acció. La gent que tingueu disponibilitat i vulgueu participar-hi, només hi haureu d’entrar. Això sí, un cop formeu part d’aquest grup, agafeu si us plau el compromís de venir i no deixar-nos a l’estacada! Aquest grup es tancarà quan l’acció hagi finalitzat. Per poder participar del Grup de Guerrilla caldrà tenir instal·lada l’aplicació de Telegram al telèfon mòbil.

Passa’t a l’acció directa pels drets humans! Junts i juntes participarem de grans mobilitzacions i organitzarem accions vistoses i combatives però alhora segures.

La primera de totes les accions serà la participació en bloc a la manifestació del 8 de març de 2023 a Barcelona. Suma’t al Grup de Guerrilla i vine amb nosaltres a la mani!

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Amnistia Internacional Catalunya (@amnistiacat)

Les violències masclistes al món:

Nacions Unides calcula que almenys un 35% de les dones de tot el món ha patit violència física i/o sexual per part d’algun home. La mateixa ONU recull que la majoria d’agressions no són exercides per desconeguts sinó que habitualment les persones que agredeixen acostumen a ser companys sentimentals o persones de confiança de les víctimes en entorns de suposada seguretat.

Aquestes violències també afecten a un dels col·lectius més vulnerables, com és el cas de la infància. Fins a 150 milions de nenes al món ha patit algun tipus d’agressió sexual. Pel que fa a la Unió Europea, un terç de les dones ha rebut abusos sexuals des dels 15 anys.

A més, en cas de conflictes armats, massa sovint les dones civils es converteixen en el blanc de crims de guerra i de lesa humanitat. A banda, règims totalitaris a països com l’Iran o l’Afganistan vulneren de manera sistemàtica els drets humans de dones i nenes, forçant i imposant una determinada manera de vestir, prohibint l’accés lliure de les dones a l’espai públic, impedint l’escolarització de nenes o coartant la seva llibertat i autonomia, entre d’altres.

En el cas de l’Estat espanyol les xifres dels feminicidis no paren de créixer, especialment en els últims anys. Des de l’any 2001 més de mil dones han estat assassinades a mans dels homes. Un 24,4% de les dones, o el que és el mateix, 4,9 milions de dones espanyoles han patit violència física i/o sexual des de l’any 2001.

Tanmateix, a banda de les agressions físiques i sexuals, recentment s’han començat a comptabilitzar els casos de violència vicària. Aquest fenomen és una de les expressions més cruels de la violència masclista i consisteix en que l’agressor castiga a una dona fent mal els seus fills. Des de l’any 2013 almenys 43 menors han estat assassinats com a conseqüència d’aquest tipus de violències.

Per si no n’hi hagués prou, el Codi Penal espanyol no garanteix amb prou seguretat els drets de les dones víctimes de la violència masclista. Molts casos recents s’han viralitzat a causa de la injustícia de les sentències i la humiliació que han suposat els processos judicials per a moltes víctimes. Tant és així que la majoria de les dones que han engegat un procés judicial per denunciar les agressions patides afirma que no ho tornaria a fer.

Si com a nosaltres tots aquests motius t’indignen i et semblen més que suficients per inundar els carrers de protesta, surt amb nosaltres al carrer per denunciar totes aquestes injustícies i reclamar els nostres drets.

Vine a la mani amb nosaltres!

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Amnistia Internacional Catalunya (@amnistiacat)