Catalunya
Catalunya
0

Exposició “Colombia, la paz esquiva” (Terrassa)

Dins del cicle “Mes de la Pau 2020”, el grup de Terrassa d’Amnistia Internacional presenta l’exposició “Colombia, la paz esquiva“ a la Biblioteca Districte 2 de la ciutat vallesana. La mostra es pot visitar fins el 28 de febrer. La població civil, especialment els pobles indígenes, les comunitats afrodescendents i camperoles, i els defensors i […]

#_LOCATIONMAP

Fecha/Hora
Date(s) - 03/02/2020 - 28/02/2020
12:00 am

Categorías No Categorías


Dins del cicle “Mes de la Pau 2020”, el grup de Terrassa d’Amnistia Internacional presenta l’exposició “Colombia, la paz esquiva a la Biblioteca Districte 2 de la ciutat vallesana. La mostra es pot visitar fins el 28 de febrer.

La població civil, especialment els pobles indígenes, les comunitats afrodescendents i camperoles, i els defensors i defensores dels drets humans, segueixen sent la població més afectada pel conflicte a Colòmbia. Encara que les xifres oficials indiquen que, des de l’inici de les negociacions i fins a la signatura de l’acord de pau el 2016, havia disminuït el nombre de civils morts en accions militars en les quals estaven involucrades grups guerrillers, grups paramilitars i les forces de seguretat colombianes, el conflicte armat persisteix, i en algunes parts del país sembla haver-se intensificat.

Continua la preocupació davant la impunitat pels crims comesos durant el conflicte armat. Les forces de seguretat fan un ús excessiu de la força, que de vegades causa morts de civils. Persisteix la violència contra les dones, especialment la violència sexual. Sobre l’exposició, la mostra s’agrupa en 25 panells i es presenta en quatre grans blocs: Actors del conflicte / La població civil, principal víctima del conflicte / Violacions i abusos de drets humans / Consolidant la impunitat (lleis i acords que amenacen amb impedir que es faci justícia).

Biblioteca Districte 2
Carrer de Sant Cosme, 157
Terrassa (Vallès Occidental)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *