Comunidad Valenciana
Comunidad Valenciana

Xarrada-col·loqui «Llibertat d’expressió a Rússia»

La llibertat d’expressió pràcticament ha desaparegut a Rússia. A conseqüència de l’actual invasió d’Ucraïna s’ha bloquejat definitivament als mitjans independents d’informació, s’han tancat totes les ONG que encara podien treballar a Rússia com Amnistia Internacional, Human Rights Watch, etc., es persegueix activistes pro drets humans, periodistes i dissidents. Però aquesta no és una situació nova, […]

La llibertat d’expressió pràcticament ha desaparegut a Rússia.

A conseqüència de l’actual invasió d’Ucraïna s’ha bloquejat definitivament als mitjans independents d’informació, s’han tancat totes les ONG que encara podien treballar a Rússia com Amnistia Internacional, Human Rights Watch, etc., es persegueix activistes pro drets humans, periodistes i dissidents.

Però aquesta no és una situació nova, ja que totes aquestes situacions són constants durant el mandat de Vladimir Putin. Des de 2001 han sigut assassinats sis periodistes de Nóvaya Gazeta, ara tancat des de març de 2022 per ser un mitjà crític amb la invasió d’Ucraïna. Elena Milashina, reportera de Nóvaya Gazeta va haver d’exiliar-se després de ser amenaçada de mort directament pel president de Txetxènia. Dissidents i periodistes han sigut perseguits, amenaçats, empresonats, enverinats, …

Per a parlar d’aquesta situació de falta de llibertat d’expressió a Rússia, en suport de la periodista Elena Milashina com a representació de totes les persones que lluiten a Rússia per la llibertat d’expressió i en commemoració del Dia Mundial de la llibertat de premsa Amnistia Internacional València ha convidat a Diego Aitor San José en representació de la Va unir de Periodistes Valencians i periodista del diari Llevant, i a Andrés Zaragoza, que pertany al Grup de Treball per Països i a l’equip de treball sobre l’agressió russa a Ucraïna d’Amnistia Internacional.

La xarrada-col·loqui se celebrarà en el Col·legi Major Rector Peset de València el pròxim dia 5 de maig a les 19 hores.

Entrada lliure, fins a completar aforament, prèvia inscripció en: https://go.uv.es/Jaw8pUd


La libertad de expresión prácticamente ha desaparecido en Rusia.

Como consecuencia de la actual invasión de Ucrania se ha bloqueado definitivamente a los medios independientes de información, se han cerrado todas las ONG que aún podían trabajar en Rusia como Amnistía Internacional, Human Rights Watch, etc…, se persigue a activistas pro derechos humanos, periodistas y disidentes.

Pero esta no es una situación nueva ya que todas estas situaciones son constantes durante el mandato de Vladimir Putin. Desde 2001 han sido asesinados seis periodistas de Nóvaya Gazeta, ahora cerrado desde marzo de 2022 por ser un medio crítico con la invasión de Ucrania. Elena Milashina, reportera de Nóvaya Gazeta tuvo que exiliarse tras ser amenazada de muerte directamente por el presidente de Chechenia. Disidentes y periodistas han sido perseguidos, amenazados, encarcelados, envenenados, …

Para hablar de esta situación de falta de libertad de expresión en Rusia, en apoyo de la periodista Elena Milashina como representación de todas las personas que luchan en Rusia por la libertad de expresión y en conmemoración del Día Mundial de la libertad de prensa, Amnistía Internacional València ha invitado a Diego Aitor San José en representación de la Unió de Periodistes Valencians y periodista del diario Levante, y a Andrés Zaragoza, que pertenece al Grupo de Trabajo por Países y al equipo de trabajo sobre la agresión rusa a Ucrania de Amnistía Internacional.

La charla-coloquio se celebrará en el Col·legi Major Rector Peset de València el próximo día 5 de mayo a las 19 horas.

Entrada libre, hasta completar aforo, previa inscripción en:  https://go.uv.es/Jaw8pUd