Comunidad Valenciana
Comunidad Valenciana
0

11ª EDICIÓ DELS “DIMARTS NEGRES” D’AMNISTIA INTERNACIONAL – “NAKBA» de Salah Jamal

18/05/2021 @ 7:00 pm – 9:00 pm – 11ª EDICIÓ DELS “DIMARTS NEGRES” D’AMNISTIA INTERNACIONAL “PLEASE, I CAN’T BREATHE” (PER FAVOR, NO PUC RESPIRAR) Us esperem el DIMARTS 18 DE MAIG a les 19 hores, en el Sporting Club Russafa, carrer Sevilla n. 5 de València, per parlar de la novel·la “NAKBA» de Salah Jamal. Amb la participació de Salah Jamal, escriptor. Segons […]

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 18/05/2021
7:00 pm - 9:00 pm

Localització
Sporting Club Russafa

Categories No Categories


11ª EDICIÓ DELS “DIMARTS NEGRES” D’AMNISTIA INTERNACIONAL

PLEASE, I CAN’T BREATHE” (PER FAVOR, NO PUC RESPIRAR)

Us esperem el DIMARTS 18 DE MAIG a les 19 hores, en el Sporting Club Russafa, carrer Sevilla n. 5 de València, per parlar de la novel·la “NAKBA» de Salah Jamal.

Amb la participació de Salah Jamal, escriptor.

Segons els informes d’Amnistia Internacional, Israel continua sotmetent a discriminació institucionalitzada la població palestina. Tortures, amenaces, bombardejos amb víctimes civils alienes a les hostilitats, són algunes de les violacions denunciades per la nostra organització i allò que és més greu un delicte d’odi continuat que està produint el genocidi de tot un poble.

L’escriptor i metge palestí Salah Jamal ens regala a través d’aquests 48 relats breus, la història de l’èxode Palestí i el seu conflicte amb Israel.

“Em negue a oblidar, encara que m’ho hagen imposat, ja veuen, sense èxit, perquè la meua memòria, la memòria d’un poble, garanteix la seua existència».

Els relats sobre desplaçament forçat analitzen, a través de la seua pròpia família i sense caure en efectismes sentimentals, els 70 anys del poble Palestí des de la Nakba.

Salah Jamal, barceloní d’origen palestí, nascut en 1951 en Nablus, Palestina. Després de la invasió israeliana de 1967, va abandonar la seua ciutat natal a la fi de 1969. Els avatars de la vida ho van portar a Barcelona on viu des de fa 48 anys. Establit a la ciutat va compaginar els estudis superiors amb tota mena de tasques. Després de doctorar-se en medicina i especialitzar-se en dermatologia, es va llicenciar en història i geografia en la Universitat de Barcelona, on actualment és professor de màster sobre el Món Àrab.

És autor de diversos llibres, entre els quals destaquen: Aroma àrab, receptes i relats, traduït a diversos idiomes i guardonat amb el premi al millor llibre de cuina estrangera (saló lliure Gourmand, França); Palestina, ocupació i resistència; Catalunya en quatre pinzellades; i El que cal saber sobre els àrabs, a més de nombrosos articles publicats en diversos mitjans de comunicació.

Salah Jamal ha sigut guardonat amb el premi «nijmet Al-Quds» de l’Acadèmia i la Unió General d’Escriptors i Poetes Palestins.

El llibre ha sigut il·lustrat pel dibuixant Miquel Ferreres, com a homenatge a totes les famílies palestines que des de la Nakba de 1948 no s’han rendit, ni es rendiran, i que són imprescindibles perquè cap bri d’esperança desaparega en l’oblit.

Degut a la situació de Covid-19 que estem vivint, s’aplicaran les normes de seguretat següents:

  • Aforament limitat fins a 30 persones.
  • Ús obligatori de mascaretes en tot moment.
  • Desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic.
  • Separació de persones de 1,5 metres.

 11ª EDICIÓN DE LOS «MARTES NEGROS» DE AMNISTÍA INTERNACIONAL

«PLEASE, I CAN’T BREATHE» (Por favor, no puedo respirar)

Os esperamos el MARTES 18 DE MAYO a las 19 horas, en el Sporting Club Russafa, calle Sevilla n. 5 de Valencia, para hablar de la novela “NAKBA” de Salah Jamal.

Con la participación de Salah Jamal, escritor.

Según los informes de Amnistía Internacional, Israel continua sometiendo a discriminación institucionalizada a la población palestina, torturas, amenazas bombardeos con víctimas civiles ajenas a las hostilidades, son algunas de las violaciones denunciadas por nuestra organización y lo que es más grave , un delito de odio continuado, que está produciendo el genocidio de todo un pueblo.

El escritor y médico palestino Salah Jamal nos regala a través de estos 48 relatos breves la historia del éxodo Palestino y su conflicto con Israel.

“Me niego a  olvidar aunque me lo hayan impuesto, ya ven, sin éxito, porque mi memoria, la memoria de un pueblo, garantiza su existencia.”

Los relatos sobre desplazamiento forzado analizan, a través de su propia familia y sin caer en efectismos sentimentales, los 70 años del pueblo Palestino desde la Nakba

Salah Jamal, barcelonés de origen palestino, nacido en 1951 en Nablus, Palestina. Después de la invasión israelí de 1967, abandonó su ciudad natal a finales de 1969. Los avatares de la vida lo llevaron a Barcelona donde vive desde hace 48 años. Establecido en la ciudad compaginó los estudios superiores con todo tipo de tareas. Luego de doctorarse en medicina y especializarse en dermatología, se licenció en historia y geografía en la Universidad de Barcelona, donde actualmente es profesor de máster sobre el Mundo Árabe.

Es autor de varios libros, entre los que destacan: Aroma árabe, recetas y relatos, traducido a varios idiomas y galardonado con el premio al mejor libro de cocina extranjera (salón libro Gourmand, Francia); Palestina, ocupación y resistenciaCataluña en cuatro pinceladas; y Lo que hay que saber sobre los árabes, además de numerosos artículos publicados en diversos medios de comunicación.

Salah Jamal ha sido galardonado con el premio «nijmet Al-Quds» de la Academia y la Unión General de Escritores y Poetas Palestinos.

El libro ha sido ilustrado por el dibujante Miquel Ferreres, como homenaje a todas las familias palestinas que desde la Nakba de 1948 no se han rendido, ni se rendirán, y que son imprescindibles para que ninguna brizna de esperanza desaparezca en el olvido.

Debido a las restricciones por la pandemia de Covid-19 os avisamos que las normas serán las siguientes:

  • El aforo será limitado a 30 personas.
  • Será necesario el uso de mascarillas en todo momento.
  • Habrá desinfección de manos con gel hidroalcohólico para todos los participantes.
  • La separación entre personas será de 1,5 metros.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *