Illes Balears
Illes Balears

Cloenda del cicle de seminaris sobre canvi climàtic i drets humans

El passat 30 d’abril va tenir lloc a can Oleo la cloenda del cicle de seminaris sobre canvi climàtic i drets humans, amb la ponència “Desobediència civil i llibertat d’expressió: repressió del moviment per la justicia climàtica”.

El passat 30 de juny va tenir lloc el darrer dels seminaris del cicle sobre «El Canvi Climàtic i els Drets Humans: Eines legals d’anàlisi i acció social davant la crisi climàtica», organitzat per l’OCDS de la UIB i amb la col·laboració d’Amnistia Internacional Illes Balears. El seminari que va servir de cloenda del cicle duia per títol: “Desobediència civil i llibertat d’expressió: repressió del moviment per la justicia climàtica”. Va tenir lloc, com totes les anteriors, a Can Oleo.
El seminari va ser presentat per Pau de Vilchez, Doctor en Dret Internacional Públic i professor de la UIB; a continuació va intervenir Xavier Ramis, president d’Amnistia Internacional Illes Balears, que va fer una introducció al tema del seminari, fent emfàsi amb el paper dels activistes pel clima arreu del món i la persecució a que estan sotmesos a molts d’indrets, així com a la campanya d’Amnisitia Internacional «Protejamos la protesta».
En acabar la seva intervenció, Ramis va passar la paraula al ponent convidat per l’ocasió, Jaime Doreste, profesor de la Universitat Autònoma de Madrid i advocat especialitzat en dret ambiental, dret urbanístic i d’ordenació del territori, qui va impartir el seminari a partir de la seva experiència com a advocat defensor d’entitats i activistes climàtics i mediambientals a Espanya.