Illes Balears
Illes Balears

Demà, dissabte, 12:00 h. tendrà lloc una concentració davant Delegació de Govern

Roda de premsa conjunta Amnistia Internacional, Oxfam i Les Balears Acollim

Tal com es va anunciar a la roda de premsa del dimarts passat, dia 20 de juny, Dia Mundial del Refugiat, demà dissabte ens concentrarem davant la Delegació de Govern, a les 12:00 h., per mostrar la nostra repulsa pels fets de fa un any a Melilla on l’actuació de les policies espanyola i marroquina es varen saldar amb el resultat d’almenys 37 persones mortes, 77 ferides i 470 expulsions sumàries.

Carlos Martín, Plataforma Les Balears Acollim; Xavier Ramis, Amnistia Internacional i Fernando Oliver, Oxfam

Els compareixents, Xavier Ramis, d’Amnistia Internacional; Fernando Oliver, d’Oxfam i Carlos Martín, de la Plataforma Les Balears Acollim, varen recordar que el Dia Mundial del Refugiat es celebra des de 2001, per tal de retre homenatge a les persones refugiades per «la seva perseverança i resiliència, representen el millor de l’esperit humà i que necessiten i mereixen suport i solidaritat, no fronteres tancades i devolucions sumàries”, tal com ha declarat fa uns dies Antonio Guterres, secretari General de l’ONU i també per defensar el seu dret a cercar protecció, la seva inclusió social i econòmica, i promoure solucions per a aconseguir-ho.

Concentració per l’aniversari de la massacre de Melilla

Una part important de la roda de premsa va tenir com objecte recordar que ara fa un any va tenir lloc la tragèdia de Melilla i que fins ara ningú a cap dels dos costats ha respost pels fets i per les seves conseqüències: tot un any d’impunitat.

Per tal motiu, es va anunciar l’acció pacífica de demà, davant Delegació de Govern, que ha estat convocada o recolzada per prop de 40 organitzacions de la societat civil de les Balears.


Vos hi esperam a totes i a tots!
Exigim Veritat, Justícia i reparació! I que mai més pugui tornar a succeir.

#JusticiaMasacreMelilla