RECITAL POÈTIC FRONT DE LA VIOLÈNCIA CAP A LA DONA – 25/NOV/2021
Aquest 25 de novembre continuem denunciant la violència contra les dones. Aquest dia declarat per l’ONU Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, té un caràcter oficial en l’Organització de les nacions Unides des de l’any 1999. data que va ser triada en commemoració de l’assassinat en 1960 de les tres germanes […]
Aquest 25 de novembre continuem denunciant la violència contra les dones. Aquest dia declarat per l’ONU Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, té un caràcter oficial en l’Organització de les nacions Unides des de l’any 1999. data que va ser triada en commemoració de l’assassinat en 1960 de les tres germanes Mirabal: Patria, Minerva i Maria Teresa (Las Mariposas), tres activistes de la ressistència contra la dictadura de Rafael Trujillo en Santo Domingo.
Aquesta violència no s’ha aturat ni tan sols amb una pandèmia mundial i s’ha multiplicat de formes diferents: en Afganistan amb l’arribada dels talibans al poder; amb el matrimoni infantil forçat; amb la mutilació genital femenina en nombrosos països; amb el reclutament de xiquetes soldat; amb el robatori i desaparició dels seus fill i filles; amb la discriminació econòmica que les aboca a la pobresa i la migració; amb les violacions que les converteixen en botí en les guerres; amb les cadenes invisibles de la tracta que esclavitza milions de dones; amb la violència sexual que les tortura i assessina i llança els seus cosos a les sèquies o els fa desaparèixer.
Per aquests i molts altres motius, enguany volem retre a totes elles el nostre homenatge i honrar el seu record denunciant els abusos, l’explotació i també la indiferència cap a totes, i ho farem encadenant versos per a denunciar la violència amb les paraules, amb paraules convertides en poesia, en bellesa i en art. Per a aquest homenatge comptem amb la col·laboració de 18 poetes que han regalat amb generositat els seus versos en aquesta causa que ens uneix a totes. I amb la participació de les entitats que es relacionen a continuació.
Per tot això us convidem al recital-denùncia que es farà el dia 22 de novembre a les 18,30 hores a les «Aules Seminari» del Centre Cultural la NAU de la Universitat de València, al carrer de la Universitat núm. 2 de València.
Intervindran
Isabel Núñez, Unitat d’Igualtat de la Universitat de València
Carmen Soto, Grup d’Amnistia Internacional de València
Ana Garcia, Aliades per la Igualtat: Associació professional de tècniques superiors en Promoció per la Igualtat
Mercè Viana, Associació d’Escriptores i Escriptors en Llengua Catalana
I la presència de les poetes:
Alba Fluixà Pelufo, Maria Carmen Arnau i Orts, Mercè Claramunt i Diego, Begonya Chorques, Mercé Climent, Laura García Andreu, Àngels Gregori, Maria Fullana, Fina Girbés, Josepa Montagut Mariner, Isabel Ortega, Teresa Pasqual, Maria Dolors Pellicer, Isabel Robles, Rosa Roig Celda, M. Carmen Sàez Lorente, Encarna Sant-Celoni i Verger i Mercé Viana.
Este 25 de noviembre seguimos denunciando la violencia contra la mujer. Este día declarado por la ONU Día Internacional de la Eliminación de la Violencia Contra la Mujer, tiene carácter oficial en la Organización de las Naciones Unidas desde el año 1999. Fecha que fue elegida en conmemoración del asesinato en 1960 de las tres hermanas Mirabal: Patria, Minerva y María Teresa Mirabal (Las Mariposas), tres activistas de la resistencia contra la dictadura de Rafael Trujillo en Santo Domingo.
Esta violencia no ha cesado ni siquiera con una pandemia mundial y se ha multiplicado de diferentes formas: en Afganistán con la llegada de los talibanes al poder; con el matrimonio infantil forzado; con la mutilación genital femenina en numerosos países; con el reclutamiento de niñas soldado; con el robo y desaparición de sus hijos e hijas; con la discriminación económica que las aboca a la pobreza y la migración; con las violaciones que las convierten en botín en las guerras; con las cadenas invisibles de la trata que esclaviza a millones de mujeres; con la violencia sexual que las tortura asesina y arroja sus cuerpos a las acequias o los hace desaparecer.
Por estas y otras razones este año queremos rendirles a todas ellas nuestro homenaje y honrar su recuerdo denunciando los abusos, la explotación y también la indiferencia hacia todas, y lo haremos encadenando versos para denunciar la violencia con las palabras, con palabras convertidas en poesía, en belleza y en arte. Para esta misión contamos con la colaboración de 18 poetas que han regalado con generosidad sus versos en esta causa que nos une a todas. Y con la participación de las entidades que se relacionan a continuación
Por ello os invitamos al recital-denuncia que tendrá lugar el día 22 de noviembre a las 18,30 horas en las «Aulas Seminario» del Centro Cultural la NAU de la Universidad de Valencia, en la calle de la Universidad nº 2 de Valencia.
Intervendrán:
Isabel Núñez, Unitat d’Igualtat de la Universitat de València.
Carmen Soto, Grupo de Amnistía Internacional de Valencia.
Ana Garcia, Aliades per la Igualtat: Associació profesional tècniques superiors en Promoció per la Igualtat
Mercè Viana, Associació d’ Escriptors en Llengua Catalana
Y la presencia de las poetas:
Alba Fluixà Pelufo, Maria Carmen Arnau i Orts, Mercè Claramunt i Diego, Begonya Chorques, Mercé Climent, Laura García Andreu, Àngels Gregori, Maria Fullana, Fina Girbés, Josepa Montagut Mariner, Isabel Ortega, Teresa Pasqual, Maria Dolors Pellicer, Isabel Robles, Rosa Roig Celda, M. Carmen Sàez Lorente, Encarna Sant-Celoni i Verger y Mercé Viana.