Illes Balears
Illes Balears

30 d’agost, commemoració del “Dia Internacional de les víctimes de desaparicions forçades”

Mig centenar de persones ens vam concentrar davant del Consolat de la Mar, en el «Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades».


Convocades per Memòria Democràtica de Mallorca i Amnistia Internacional Illes Balears, en el «Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades» mig centenar de persones ens vam concentrar davant del Consolat de la Mar, per condemnar totes les desaparicions forçades a arreu del mon, així com reivindicar el dret a saber, a la justicia i reparació de totes les víctimes.

A l’acte hi van participar na Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, i néta de víctima desapareguda; Catalina Moragues, jurista especialista en Memòria Democràtica i Justícia Transicional i Guillem Mir, vicepresident de Memòria de Mallorca i nét d’una víctima recuperada.

L’Associació Memòria de Mallorca treballa per la recuperació de la memòria històrica de Mallorca en relació als fets de la guerra civil i la posterior repressió franquista. Les víctimes de desaparició forçada són persones desaparegudes, que han estat segrestades al carrer o en el seu domicili per representants de l’Estat, o per actors armats no estatals, que després neguen els fets.

Les desaparicions forçades són un greu problema en molts països i en totes les regions del món, de Mèxic a Síria, de Bangladesh a Líbia, o de Turquia a Nigèria. També ho son les més de 76 persones que continuen en parador ignorat des que el 24 de juny de 2022 van intentar saltar la tanca de Melilla.

Hi trobarás més informació en aquest link: https://www.amnesty.org/es/what-we-do/disappearances/