Catalunya
Catalunya

Amnistia Internacional Catalunya (AIC) és una associació sense ànim de lucre que forma part de la Secció espanyola d’Amnistia Internacional com a estructura federada.

AIC contribueix, dins del seu àmbit d’actuació (Catalunya), a les estratègies i objectius proposats per l’organització, per promoure el respecte dels drets humans arreu del món.

La nostra missió és combatre els abusos contra els drets humans de víctimes amb nom i cognoms arreu del món, sigui qui en sigui el responsable, mitjançant la recerca i la investigació, la difusió pública, la incidència política i l’activisme.

AIC, els grups locals i les diferents estructures de l’organització a Catalunya organitzen cada any desenes d’actes públics (xerrades, concentracions, recollides de signatures i accions de carrer).

AIC col·labora amb els Secretariats estatal i internacional d’AI en l’elaboració d’informes i el treball reactiu i de seguiment de denúncies sobre violacions i abusos als drets humans a Catalunya.

A més, es duen a terme accions d’incidència en els òrgans de decisió política (Generalitat de Catalunya, Parlament, ens locals) i de promoció i educació dels drets humans en tots els àmbits.

Per fet aquesta feina, necessitem preservar la nostra imparcialitat i llibertat d’acció: som independents de tot Govern, ideologia política, interès econòmic o creença religiosa. No acceptem finançament ni subvencions de Governs ni donacions de partits polítics.

El nostre treball és possible gràcies al compromís i la solidaritat de moltes persones: els nostres socis, sòcies i donants d’arreu del món (més de 14.000 a Catalunya).

Contacte: 93 209 35 36 / info(arroba)amnistiacatalunya.org