Comunidad Valenciana
Comunidad Valenciana
0

Dimarts Negres – “VESTIDES PER A UN BALL A LA NEU” de Monika Zgustova

14/05/2019 @ 7:00 pm – 9:00 pm – Us esperem el DIMARTS 14 DE MAIG a les 19 hores, en el Sporting Club Russafa, carrer Sevilla n. 5, per parlar de la novel·la “VESTIDES PER A UN BALL A LA NEU” de Monika Zgustova. Amb la participació de la pròpia escriptora, Monika Zgustova.   Zaiara Vessiòlaia, Susanna Petxuro, Ela Markman, Elena Koribut-Daskiewicz, Valentina […]

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 14/05/2019
7:00 pm - 9:00 pm

Localització
Sporting Club Russafa

Categories No Categories


Us esperem el DIMARTS 14 DE MAIG a les 19 hores, en el Sporting Club Russafa, carrer Sevilla n. 5, per parlar de la novel·la “VESTIDES PER A UN BALL A LA NEU” de Monika Zgustova.

Amb la participació de la pròpia escriptora, Monika Zgustova.

 

Zaiara Vessiòlaia, Susanna Petxuro, Ela Markman, Elena Koribut-Daskiewicz, Valentina Íevleva, Natàlia Gorbanévskaia, Janina Misik, Gàlia Safónova, i Irina Emeliànova. Aquestes nou dones reals, encara vives, narren amb les seues paraules l’experiència terriblement dolorosa que varen viure com a presoneres en diferents gulags de la Rússia Stalinista.

Com han arribat a nosaltres aquestes paraules?

L’escriptora Mònika Zgustova, a partir de l’any 2013, ha entrevistat cadascuna d’elles, quan totes elles ja són més grans de setanta anys, però mantenen vius i amb una gran lucidesa, els records, les vivències i els sentiments que formaren part de la seua vida en aquells anys.

Mònika Zgustova dóna forma de narracions curtes a aquestes entrevistes que cada dona protagonitza.

Són narracions esfereïdores, on apareix al costat de les tortures i humiliacions que patiren, la fortalesa d’esperit per no sucumbir a la por i a les amenaces, i la fermesa en les conviccions que defensaven. I també el motiu pel qual havien estat empresonades que no era altre i sempre el mateix que exercir la llibertat de pensament i ,per tant la llibertat d’expressió.

Cadascun d’aquests relats ens mostra també, la trajectòria d’aquestes dones i la seua situació actual. Totes ells viuen modestament, però han recuperat aquesta llibertat de pensament per la qual varen ser condemnades i poden manifestat la seua lleialtat i el seu compromís amb els drets humans en general i amb la cultura diversa al llarg i ample de tot aquest món en particular.

 

Mònika Zgustova

Va nàixer a Praga i des dels anys vuitanta resideix a Barcelona. Ha patit l’exili, primer a Estats Units i finalment a Catalunya.

És novel.lista, traductora, periodista… i una de les especialistes en literatura i història russes més importants del nostre país. També és considerada introductora de la literatura txeca.

En aquesta novel.la que presentem, ha volgut donar-nos a conèixer el testimoni de “les poques dones que encara viuen entre les que van sobreviure al gulag”.


Os esperamos el MARTES 14 DE ABRIL a las 19 horas, en el Sporting Club Russafa, calle Sevilla n. 5, para hablar de la novela “VESTIDES PER A UN BALL A LA NEU” de Monika Zgustova

Con la participación de la pròpia escritora, Monika Zgustova

 

Zaiara Vessiòlaia, Susanna Petxuro, Ela Markman, Elena Koribut-Daskiewicz, Valentina Íevleva, Natàlia Gorbanévskaia, Janina Misik, Gàlia Safónova, e Irina Emeliànova.

Estas nueve mujeres reales, que todavía viven, narran con sus palabras la experiencia terriblemente dolorosa que vivieron como prisioneras en diferentes gulags de la Rusia Estalinista.

¿Cómo han llegado hasta nosotros las palabras de estas mujeres?

La escritora Monika Zgustova, a partir de 2013, ha entrevistado a cada una de ellas, cuando todas ellas ya son mayores de setenta años, pero mantienen vivos y con una gran lucidez los recuerdos, las vivencias y los sentimientos que formaron parte de su vida en aquellos años.

Monika Zgustova cuenta en forma de narraciones cortas estas entrevistas protagonizadas por cada una de estas nueve mujeres.

Son narraciones aterradoras, en las cuales aparecen al lado de las torturas y humillaciones que padecieron, la fortaleza de espíritu para no sucumbir al miedo y a las amenazas, y la firmeza de las convicciones que defendían. Y también el motivo por el cual las habían encarcelado que no era otro y siempre el mismo que ejercer la libertad de pensamiento y, por tanto, la libertad de expresión.

Cada uno de estos relatos nos muestra también la trayectoria de estas mujeres y su situación actual. Todas ellas viven modestamente, pero han recuperado esta libertad de pensamiento por la cual fueron condenadas y pueden manifestar libremente su lealtad y su compromiso con los derechos humanos en general y con la cultura diversa al largo y ancho de este mundo en particular.

 

Mònika Zgustova

Nació en Praga i desde los años ochenta vive en Barcelona. Ha sufrido el exilio, primero en Estados Unidos i finalmente en Cataluña.

Es novelista, traductora, periodista… y una de les especialistas en literatura i historia rusas más importantes de nuestro país. También es considerada introductora de la literatura checa.

En esta novela que presentamos, ha querido darnos a conocer el testimonio de “las pocas mujeres que todavía viven entre les que van sobrevivir al gulag”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *