Catalunya
Catalunya

Que tots els presos i preses de consciència a l’Aràbia Saudita quedin lliures

Edició: Laura Vidal El bloguer saudita Raif Badawi va ser detingut el juny de 2012 i condemnat el 2014 per crear un lloc web centrat en el debat social i polític. Va ser condemnat a 10 anys de presó i a rebre 1.000 fuetades. Quan les autoritats saudites el van flagel·lar per primera vegada el […]

Edició: Laura Vidal

El bloguer saudita Raif Badawi va ser detingut el juny de 2012 i condemnat el 2014 per crear un lloc web centrat en el debat social i polític. Va ser condemnat a 10 anys de presó i a rebre 1.000 fuetades. Quan les autoritats saudites el van flagel·lar per primera vegada el 9 de gener de 2015, els nostres simpatitzants de tot el món es van alçar en una sola veu per impulsar una condemna global a la conducta de les autoritats i per demanar l’alliberament de Raif Badawi i tots els altres presos i preses de consciència. Des de llavors no l’han tornat a flagel·lar.

Al llarg dels últims tres anys, els nostres simpatitzants han fet campanya incansablement davant ambaixades de l’Aràbia Saudita a tot el món, han celebrat vigílies amb espelmes, han publicat tuits dirigits a les autoritats saudites, i han escrit centenars de milers de cartes i missatges de solidaritat per demanar la llibertat de Raif i de tots els altres presos i preses de consciència a l’Aràbia Saudita.

Ara, més que mai, hem de mantenir la pressió, ja que la situació dels drets humans a l’Aràbia Saudita empitjora cada cop més.

No acceptem que el terrible historial de drets humans de l’Aràbia Saudita passi desapercebut. La repressió de la societat civil i de la llibertat d’expressió es manté implacable, mentre les autoritats segueixen jutjant defensors i defensores dels drets humans per càrrecs relatius al seu activisme pacífic.

Desenes de destacats activistes, defensors i defensores dels drets humans, escriptors i advocats romanen entre reixes, inclòs l’advocat de Raif, Waleed Abu al-Khair, únicament per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió, associació i reunió pacífica. Però la unió fa la força, i no desistirem fins que tots els presos i preses de consciència estiguin lliures.

Heus aquí tres maneres en què pots demanar a l’Aràbia Saudita que respecti els drets humans:

  •  Demana que Raif, Waleed i tots els presos i preses de consciència quedin en llibertat

L’Aràbia Saudita és coneguda per ser gelosa de la seva imatge pública i reputació internacional. T’animem a adreçar-te públicament a les autoritats, fent que s’avergonyeixin de la repressió que exerceixen sobre la llibertat d’expressió i pressionant perquè posin en llibertat tots els presos i preses de consciència. Tuiteja ja: Defensar els #dretshumans no és cap delicte. @KingSalman: llibertat per a tots els presos/es de consciència de l’#ArabiaSaudita ja. @raif_badawi @acprahr @WaleedAbulkhair

  •  Insta Aràbia Saudita a deixar d’utilitzar les lleis antiterroristes contra els que defensen els drets humans

Se segueix processant defensors i defensores dels drets humans, en relació amb les seves activitats pacífiques, sobre la base de càrrecs amplis i imprecisos en virtut de la llei antiterrorista. Aquestes persones poden ser condemnades a fins a 15 anys de presó després de judicis flagrantment injustos celebrats davant del Tribunal Penal Especialitzat, un tribunal tristament famós creat per encarregar-se de delictes relacionats amb la seguretat i el terrorisme. La setmana passada, diversos experts de l’ONU van condemnar l’ús que l’Aràbia Saudita fa de la llei antiterrorista i van instar el país a posar fi a la repressió d’activistes pacífics.

Tuiteja la declaració de l’ONU: Experts de l’ONU insten #ArabiaSaudita a posar fi a la repressió de defensors/es dels #dretshumans basada en la llei antiterrorista, i a posar en llibertat tots els activistes pacífics http: / /bit.ly/2Cbubwd

  • Insta el teu govern a pressionar l’Aràbia Saudita perquè posi fi a la repressió dels drets humans

Les autoritats del teu país haurien de fer tot el possible per aconseguir que l’Aràbia Saudita faci el correcte. Escriu un tuit als comptes oficials de les institucions del teu país (per exemple, al Ministeri d’Afers / Relacions Exteriors o l’ambaixada del teu país a l’Aràbia Saudita) i demaneu-los que instin les autoritats saudites a alliberar Raif, Waleed i tots els presos i preses de consciència.

Aquests són els perfils de Twitter de les ambaixades de diversos països a l’Aràbia Saudita:

Unió Europea: @EUintheGCC
Alemanya: @GermanyinKSA
Països Baixos: @NLinKSA
Suècia: @SwedeninKSA
Regne Unit: @UKinSaudiArabia
Estats Units@USAinKSA

No ens aturarem en la nostra campanya fins que totes aquestes persones siguin lliures!