Catalunya
Catalunya

Pensar en com volem que quedi tot plegat quan ja no hi siguem és un tema de què ens costa parlar, perquè sovint ho veiem com llunyà, com que ja tindrem temps de pensar-hi. Però per quan arribi el moment, és important haver pogut preveure totes les possibilitats. I que el nostre llegat també mostri […]

Pensar en com volem que quedi tot plegat quan ja no hi siguem és un tema de què ens costa parlar, perquè sovint ho veiem com llunyà, com que ja tindrem temps de pensar-hi. Però per quan arribi el moment, és important haver pogut preveure totes les possibilitats. I que el nostre llegat també mostri el que ha estat el nostre compromís en vida.

Text: Alícia Artiaga, responsable d’Administració i Finances d’AIC

És per això que avui us volem parlar del Llegat Solidari, d’incloure Amnistia Internacional Catalunya en el vostre testament. No és una qüestió de molt ni poc, o de si deixo això o deixo allò. Tot fa pila! I no, això no té perquè afectar la resta de les persones que designeu com hereus.

És fer palès que voleu que quan ja no hi sigueu la vostra implicació per la lluita pels drets humans arreu del món continuï, que voleu ser-hi encara que sigui d’una altra manera. Perquè aquesta és una causa que requereix el nostre temps i més enllà, perquè caldrà seguir treballant-hi fins i tot quan ja no hi siguem en aquest món que tant ens estimem.

Un acte de responsabilitat i generositat

Fer un testament constitueix un exercici de responsabilitat cap als nostres éssers estimats i alhora pot ser un acte de generositat si dediqueu una part dels vostres béns a seguir canviant el món. Fer-ho és un tràmit relativament senzill, però és important informar-se’n convenientment per assegurar que realment el que queda recollit al vostre testament és el que voleu que sigui el vostre llegat. Perquè és essencial que quedi inclòs i explicat en el document testamentari, no s’hi val simplement amb que alguna vegada ho hagueu dit a algú. Caldrà fer-hi constar les dades d’Amnistia Internacional Catalunya i la concreció de l’aportació a fer. Tan sols això…

Per suposat, si voleu més informació o si teniu cap consulta, som a la vostra disposició. Comptem amb assessorament legal per resoldre qualsevol eventualitat amb què puguem trobar-nos. Entenem que es tracta d’una qüestió molt personal i que ha de ser tractada amb cura, tenint en compte cada persona i cada realitat.

Feu-nos confiança perquè la vostra lluita visqui sempre. No permeteu que les vostres idees s’apaguin. Quan la veu calli, els ideals poden seguir amb la mateixa força i coratge lluitant contra la pena de mort, la tortura o la igualtat de totes les persones. Nosaltres comptem amb vosaltres, ara i quan ja no hi sigueu.