Catalunya
Catalunya

La setmana passada, en aquest mateix espai, l’Eduard Martínez us explicava que a Amnistia Internacional no acceptem diners de cap govern ni de cap partit polític i que ens financem gràcies a les aportacions de socis i sòcies. Gràcies a aquestes aportacions, tenim independència d’acció i podem denunciar les violacions de drets humans arreu del […]

La setmana passada, en aquest mateix espai, l’Eduard Martínez us explicava que a Amnistia Internacional no acceptem diners de cap govern ni de cap partit polític i que ens financem gràcies a les aportacions de socis i sòcies. Gràcies a aquestes aportacions, tenim independència d’acció i podem denunciar les violacions de drets humans arreu del món sense cedir davant les pressions d’aquells que les cometen.

Text: Ona Anglada, vocal del comitè executiu d’Amnistia Internacional Catalunya

Per tant, seguint aquest lògica, Amnistia Internacional està governada per totes aquelles persones que cada dia ens ajuden a fer la nostra feina: els nostres socis i sòcies.

I com funciona, això? A Amnistia Internacional Catalunya tenim un seguit de mecanismes que garanteixen que els socis i sòcies puguin debatre i prendre decisions sobre quins temes ha de treballar l’organització, com i quan ha de fer-ho. L’òrgan principal és l’Assemblea General de Socis/es, que celebrem una vegada l’any. En aquesta Assemblea estan convocats tots els socis i sòcies: tothom té dret a participar-hi.

L’Assemblea s’acostuma a celebrar a l’abril, cada any a un lloc diferent de Catalunya. D’aquesta manera, ens assegurem que no fem cap greuge a cap comarca i que tots els socis tinguin l’oportunitat de venir a escoltar i debatre sobre tot allò que ens preocupa relacionat amb la nostra organització i els drets humans.

Malauradament, el nombre de violacions de drets humans que es cometen al món és molt alt. Això té una conseqüència molt evident: no podem estar vigilant ni treballant per a totes elles alhora i en la mateixa intensitat. És, doncs, en espais com l’Assemblea on poden parlar i escollir a quins temes donem prioritat o volem centrar-nos com organització, així com els recursos que hi destinarem i de quina manera ho farem.

A més de parlar dels drets humans i com podem protegir-los, a les assemblees també ens encarreguem de l’organització interna: és indispensable garantir-ne el bon funcionament per poder ser més forts i més eficaços defensant els drets humans arreu del món.

En aquests espais és on es voten les persones que ocuparan càrrecs com ara la presidència d’Amnistia Internacional Catalunya o la tresoreria, entre d’altres. Aquestes persones, socis i sòcies de l’organització que fan un pas més, són les responsables de garantir que es compleixi al llarg de l’any tot allò que s’ha decidit a l’Assemblea

En definitiva, podem afirmar sense equivocar-nos que Amnistia Internacional és una organització governada pels seus socis i sòcies, que tenen el poder de decidir i proposar la manera de funcionar i els temes que consideren més prioritaris. I l’espai clau per poder participar i incidir és l’Assemblea General.

Així doncs, si ets soci o sòcia i mai no has participat en una Assemblea d’Amnistia Internacional, t’animo que vinguis a la propera, que celebrarem el 6 d’abril a Granollers, on podràs conèixer altres persones preocupades pels drets humans, escoltar quins reptes tenim per protegir-los i com volem fer-ho, així com escollir aquelles persones que garantiran que Amnistia Internacional segueixi fent bé la seva feina de vetllar pel compliment dels drets humans arreu del món.